Back to All Events

Virya Rehabyoga - Din fungerande rygg


Denna kurs i Virya Rehabyoga har extra fokus på höftproblematik och ländryggsproblem /smärta /svaghet men vi behandlar hela kroppen i en lugn yogaform där vi jobbar med att stärka den djupa stabiliserande muskulaturen. Passar även dig som i allmänhet önskar att bibehålla eller få större rörlighet, styrka och balans. Alla positioner kan anpassas med vägg och stol som hjälpmedel. Ingen yogaerfarenhet behövs men passar även dig som yogat mycket och vill lära dig mer om din kropp. Under kursens gång kommer vi bland annat gå igenom olika tekniker för att stärka den djupa muskulaturen kring dina höfter, kunskap för att lära sig ett gynnsamt muskulärt aktiveringsmönster och även hur du kan jobba förebyggande med styrka för höft och ländrygg vidare i din träning och i dina yogapositioner. Samt skapa styrka och mobilitet i ditt höftparti och stärka bål- och ryggmuskulatur. Detta är en sluten kurs och kommer att anpassas efter deltagarna. Vi jobbar med utgångspunkt i att kroppen är föränderlig och blir bra på det vi gör mycket av.

Välkommen på en stabiliserande, stärkande och utforskande resa igenom din egen kropp. Denna kurs passar dig som: har ett stillasittande jobb/liv, vill stärka upp och öka din rörlighet i bröstrygg/bäcken/rygg, lider av ländryggsproblematik, ländryggssmärta, ofta få ryggskott eller har/haft diskbråck (dock inga diskbråck i akutfas, 0-60 dagar). Lämpar sig även bra för seniorer som vill jobba på att underhålla balans, styrka och rörlighet.

Lärare: Nanny-Maja Anderback. Kandidatexamen i idrottsmedicin, fysioterapeutstuderande och 500h RYT Yogalärare inom Virya Yoga.

Kursen är 10v och går måndagar med start 2/9 kl 17.15 - 18.45. Kursen har uppehåll v41 och v45(höstlov) och avslutas 18/11.

Pris: 1850kr (1650kr för studenter, sjukskrivna och arbetslösa)

Anmäl dig för att säkra din plats till: nannymajaanderback@gmail.com

Earlier Event: August 9
Yin - grundkurs
Later Event: September 21
Deep Rest - Helig vila