Back to All Events

Yoga, Strength & Science


Hur kan vi använda vetenskaplig kunskap om vävnad och principer från träningslära i vår Yogapraktik? I denna Workshop-serie utforskar vi hur vi smart kan använda oss av vetenskaplig evidens om hur vi bygger styrka och anpassar våra vävnader för förändring i vår yoga.

I fyra olika Workshops använder vi oss av enkla principer från träningsläran för att göra yogan till ett smart verktyg att stärka våra vävnader både i rehabiliterings och förebyggande syfte inför yogapositioner och annan träning. Wear, repair and prepare!

18/2 - Styrka för Chaturanga - Vi jobbar med stärkande övningar för att bygga upp till att klara av t.ex positioner som Chaturanga, olika typer av armhävningar men också nedåtgående hund. Detta är återkommande ganska avancerade positioner som ställer höga krav på styrka och uthållighet i överkroppen.

25/2 - Styrka för bakåtböjningar - Här utforskar vi hela ryggraden med fokus på styrka för hela kotpelaren. Perfekta övningar för att förbereda din rygg för Bakåtböjningar.

4/3 - Styrka för handstående och armbalanser - Öka din posturala kontroll och styrka i bål, skuldror och axlar inför handstående och armbalanser.

18/3 - Styrka för diafragman - Vår andning styrs också av muskulatur som kan försvagas och stärkas upp. Under denna Workshop utforskar vi hur kan vi kan jobba med styrka för vår andningsmuskulatur, framför allt den största andningsmuskeln Diafragman.

Varje Workshop (WS) är 2h och 30 min och efter klassen får du med dig fiffiga stärkande övningar som du kan peta in i din yogapraktik och övriga träning. Passar både dig som yogar mycket eller är ny på yoga!

Lärare: Nanny-Maja Anderback

Plats: Love Yoga Umeå, Svegatan 6

Tid: 18.00-20.30

Pris: 350 kr / Workshop (300kr med Love Truly kort)

2 WS: 650 kr

Alla 4 WS för: 1100 kr. (Har du Love Truly kort får du köpa alla 4 WS för 900 kr)

Earlier Event: February 9
February Lights
Later Event: February 23
Långyin - Recharge