Back to All Events

Yamas&Niyamas - Filosofikurs


I Yamas & Niyamas som utgör de första 2 delarna av Pantanjalis 8-faldiga väg sammanfattas den yogiska etiken. 
⠀⠀
De här delarna får vanligtvis väldigt lite utrymme på det sätt som yoga ofta utövas i väst. Asanas, de fysiska övningarna, hamnar lätt i fokus, kanske för att kroppen utgör något mer konkret att arbeta med och vi får även en tydligare utdelning - starkare, mjukare osv.
⠀⠀
För att vi verkligen ska kunna förändras, utvecklas, få mer självinsikt och bli mer medvetna behöver vi fler perspektiv än det fysiska. 
⠀⠀
Yamas och Niyamas hjälper oss genom att tydliggöra andra delar av våra liv som behöver ses över, såsom tankemönster och beteendemönster, hur vi tar hand om oss själva och våra medmänniskor, ja hur vi lever våra liv. Och framför allt… att kunna ställa de rätta frågorna. Vi får ingen konkret handlingsplan här. 
⠀⠀
Den yogiska etiken är ingen bruksanvisning för hur man lever ett gott liv. Men när vi övar oss att ifrågasätta, reflektera och bli mer nyfikna, ökar förståelsen för vad de här begreppen i grunden står för. Vi tvingas ta ställning, bli mer sanna och uppriktiga, både mot oss själva och andra och inför de val vi gör i vårt dagliga liv. 

Under två förmiddagar utforskar vi Yamas och Niyamas genom föreläsningar och diskussioner men även praktiskt, hur du kan tillämpa den yogiska etiken på yogamattan. 

Lärare: Agnetha Lindgren & Maria Östlund
Pris: 650 kronor
15-16 September. Kl 9-12

Earlier Event: September 7
Sound Bath & Sound Yin
Later Event: September 25
Fullmåneceremoni