Back to All Events

Mysteriet med framåtfällningar

Framåtfällningar - Antingen hatar eller älskar du dem. Antingen har vi lätt eller svårt för dem och i yogan gör vi traditionellt väldigt många framåtfällningar. Men varför och hur gör vi dem egentligen?

I denna AfterWork - WorkShop (AW WS) lär du dig att kontrollera din rörlighet i framåtfällningar, om du är den överrörliga typen, och hur du kan jobba för att öka din rörlighet men också öka styrka i baksidan av benen. Något som är väldigt gynnsamt i skadeförebyggande och rehabiliterande syfte, framförallt vid knäproblem eller förslitningsskador som hamstringsrupturer (Vanlig Yogaskada).

Denna 2h WS passar både dig som har lätt och svårt för framåtfällningar eller dig som vill lära dig nya sätt att jobba med styrka och mobilitet i baksida lår/hamstrings. Vi jobbar oss in i positionerna progressivt med fokus på din individuella kropps variationer. Alla kroppar är olika och alla kroppar passar inte in i en och samma form eller yogaposition. Hur kan du jobba på bästa sätt i framåtfällningar för att få ut så mycket som möjligt för din kropp. Efter denna WS får du med dig övningar du kan jobba med i din egna praktik, välja som alternativ under yogaklasser eller lägga in som extra komplement till din övriga träning.

Tid: 17.30-19.30
Pris: 350kr (150kr om du har terminskort på Love Yoga Umeå)
Lärare: Nanny-Maja Anderback, Kandidat i idrottsmedicin, arbetar för nordiska yogainstitutet och studerar fysioterapi.
Anmälan: loveyogaumea@gmail.com

Earlier Event: February 18
Vintervilan - Vattenelementet
Later Event: February 25
new to LOVE yoga