The Self Love Sessions
Oct
13
9:30 AM09:30

The Self Love Sessions

Ett nytt koncept på Love Yoga där vi börjar klassen med en härlig shaking, för att släppa taget innan vi sätter oss för sjunga mantra och meditera. Temat för klassen utgår alltid från Metta / Maitri / Compassion / Kärleksfull vänlighet som är det trygga hjärtats kraft.

View Event →
Reiki -Level 1 - Umeå
Oct
20
to Oct 21

Reiki -Level 1 - Umeå

Reiki can be translated as Universal Life Energy.

FULLBOKAD! An intelligent and balancing energy that heals on all levels: the physical, emotional, mental & spiritual.
Anyone can learn Reiki! You will receive the level one Reiki attunements which are a wonderful gift you will have for a lifetime! 

View Event →
The Basics of Tantra
Nov
17
to Nov 18

The Basics of Tantra

Tantra är den tunna linjen mellan mörker och ljus. Under den här helgkursen får du lära dig mer om filosofin som ligger som grund för den yoga vi utövar. Tantrans filosofi och tekniker kan beskrivas som magiska processen mellan transformation och skapande. Shiva - det omanifesterade/formlösa  och Shakti - det manifesterade/formen.

View Event →
Eyes of light - chakra workshop
Nov
24
10:00 AM10:00

Eyes of light - chakra workshop

𓁿 Välkommen till en fördjupning i din energikropp och ditt chakrasystem. Med mantra, meditation, pranayama och asana bjuds du in till att koppla upp dig till energikroppen. Maria guidar dig genom ett restorativt flöde där du får utforska och uppleva den subtila kroppen och dina chakran. 

View Event →
Virya basutbildning 2019 (100 tim) Umeå
Jan
31
to Apr 28

Virya basutbildning 2019 (100 tim) Umeå

Äntligen en yogalärarutbildning i Umeå som efter fortsättningsutbildningen på också 100h är Yoga Alliance certifierad!
Den här utbildningen vänder sig till dig som är nyfiken på att undervisa trygg och enkel viryayoga. Du kommer att lära dig att hur du systematiskt bygger upp yogapositioner i programmen. I denna utbildning får du hela anatomipaketet, viryayogans basbiomekanik, orientering i pranayama och chakrasystemet, samt övning i hur du pedagogiskt undervisar.

View Event →

Yamas&Niyamas - Filosofikurs
Sep
15
to Sep 16

Yamas&Niyamas - Filosofikurs

I Yamas & Niyamas som utgör de första 2 delarna av Pantanjalis 8-faldiga väg sammanfattas den yogiska etiken. 
De här delarna får vanligtvis väldigt lite utrymme på det sätt som yoga ofta utövas i väst. Asanas, de fysiska övningarna, hamnar lätt i fokus, kanske för att kroppen utgör något mer konkret att arbeta med och vi får även en tydligare utdelning - starkare, mjukare osv.

View Event →
Sound Bath & Sound Yin
Sep
7
to Sep 8

Sound Bath & Sound Yin

Välkommen till en läkande fredagskväll och lördagsmorgon med ljudbad och yinyoga. En av det vanligaste källorna till disharmoni i våra kroppar är stress. Soundhealing hjälper oss att komma in i en sinnesstämning där vi kan vila, återhämta, känna in våra kroppar och varva ner. 
Frekvenser och vibrationer som används stämmer kroppen som ett instrument från disharmoni till harmoni. 

View Event →
Yin&Yang -långklass
Aug
4
9:00 AM09:00

Yin&Yang -långklass

Ett nytt koncept på love yoga där vi börjar klassen med en härlig shaking, för att släppa taget innan vi sätter oss för sjunga mantra och meditera. Temat för klassen utgår alltid från Metta / Maritri / Compassion / Kärleksfull vänlighet som är det trygga hjärtats kraft.

View Event →
The Self Love Sessions
Jun
30
9:00 AM09:00

The Self Love Sessions

Ett nytt koncept på Love Yoga Umeå där vi börjar klassen med pranayama följt av en härlig shaking, för att släppa taget innan vi sätter oss för sjunga ett enkelt mantra och meditera. Temat för klassen utgår alltid från Metta / Maritri / Compassion / Kärleksfull vänlighet som är det trygga hjärtats kraft.

View Event →
Fullmåneceremoni - Kundalini
Jun
28
5:30 PM17:30

Fullmåneceremoni - Kundalini

Fullmånen i Stenbockens tecken. Du är varmt välkommen att mötas i en läkande cirkel där vi tillsammans visar tacksamhet för månaden som varit, släpper taget om det som inte längre gynnar oss och skapar plats för nytt. Med pranayama, meditation, restorative yoga sköljer vi ur kroppen, skapar flöde och utrymme kring det som känns trångt.  

View Event →
Fullmånes ceremoni-LULEÅ
May
29
7:00 PM19:00

Fullmånes ceremoni-LULEÅ

Att månen påverkar oss starkt är något som vi alla har kännt någongång under vårt liv.

Under en fullmåne-ceremoni på Love Yoga får du med dig verktyg att använda månens kraft till att hitta sätt för dig att skapa positiv förändring i ditt liv.

Fullmånen i maj, är fullmåne i skyttens tecken.

Det är en fantastisk tid att utmana oss själva för att se nya sanningar i vår värld vi lever. Hur kan du förändra ditt liv genom att upptäcka och lära dig nya vägar att gå på? 

Det kan vara så enkelt som att ta en ny väg till jobbet, bjuda hem ett kompisgäng som normalt inte umgås eller varför inte planera din semesterresa till en ny plats eller nytt land?!

Fullmånen i skytten leder oss också in till att fokusera på vår högra hjärnhalva, den som styr kreativitet och låter oss följa vår intuition. 

Vi yogar, skriver, mediterar, skapar samtal och lyfter varandra.

En fullmåne-ceremoni kostar 300:- eller 2 klipp på ditt Love Yoga kort.
Du bokar din plats genom att maila till loveyogalulea@gmail.com

Love Yoga Luleå är en liten, mysig och personlig yogastudio på Varvet. 

Fullmåne-ceremonin leds av Petra K Gidlöf, ägare och yogalärare på Love Yoga Luleå.

View Event →
new to (LOVE) yoga Umeå
Apr
14
10:00 AM10:00

new to (LOVE) yoga Umeå

Under en lördagförmiddag guidar Maria Östlund och Agnetha Lindgren dig som är nyfiken på yoga genom teori, praktik, yogafilosofi och andning.

Yogans väg och vad den erbjuder är rik, men kan många gånger upplevas som krånglig. Därför introducerar vi dig till några enkla yogaflöden och tekniker. Under en fika berättar hon också om yogans filosofi.  

Den här workshopen är för dig som är nybörjare eller har yogat lite tidigare men vill borsta upp kunskaperna. 
Under eftermiddagen går vi igenom teknik, teori, filosofi och andning. Allt för att ta dig lite närmare vad yoga är och hur du möter dig själv.

Den här workshopen är också en Introdukion till att fortsätta yoga hos oss och låta yogapraktiken bli en del i ditt liv. Med yoga lär du dig lyssna på dig själv och bjuds in till att få vara dig själv en stund. 

Vårspecial: 1350 kronor - ett tiokort på Love Yoga ingår i priset, för att du ska kunna praktisera det du lärt dig. 

Maria Östlund är utbildad Viryayogalärare, Embodied Yin, Embodied Mama, Authenic Flow. Hennes passion är att dela med sig av sina kunskaper och få andra människor att må bra.

Anmälan och betalning:
loveyogaumea@gmail.com

www.loveyogaumea.se

View Event →
Efter jobbet på (love) YOGA Luleå
Apr
13
3:30 PM15:30

Efter jobbet på (love) YOGA Luleå

Efter jobbet på Love Yoga Luleå!

En gång i månaden kommer du att erbjudas Luleå skönaste afterwork på Love Yoga Luleå.

PRANAYAMA

YIN & RESTORATIVE YOGA

MEDITATION

Under dessa nittio minuter kommer du att på bästa sätt hitta ett lugn i ditt sinne och din kropp. Bästa avslutningen på arbetsveckan!

Vi startar med enkla andningsövningar för att sedan fylla på med lugna och stillsamma yin & restorative yogapositioner.

Klassen avslutas med en METTA meditation.

Kräver absolut inga färdigheter men passar utmärkt för dig som har svårt att sakta ned i vardagen.

Bokar gör du via www.loveyogalulea.se

Kostar: Två klipp på ditt Love Yoga kort eller 250:-.
Du kan betala med swish eller kort på studion.

Yoga är berättigat för friskvårdsbidrag.

View Event →
Yin / Metallelementet - Workshop
Apr
8
9:00 AM09:00

Yin / Metallelementet - Workshop

Under denna tre timmar långa klass guidas Du genom Yin och Restorative positioner och vi ger denna gång Pranayama (andningsövningar) ett lite större utrymme. Klassen avslutas med djupavslappnande Yoga Nidra.

Du kommer att få lära dig om elementet METALL som är ett av den Kinesiska medicinens fem element. METALL elementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Ett balanserat metallelement hjälper oss att sätta gränser mellan oss själva och andra människor. De organ som hör hit är lungorna och tjocktarmen.

Hur tar Du bäst hand om dina LUNGOR? Och vad utmärker en METALL personlighet? Kanske känner du igen dig själv eller någon närstående.

Den här klassen passar alla som vill stärka sin förmåga att hålla en god kontakt mellan sitt inre och yttre, boosta sin livsenergi, som vill jobba igenom sina lungor ordentligt, få återhämtning och frigöra spänningar. Under våren kommer vi yoga igenom alla de fem elementen. Visst hänger DU med?

Söndagen den 8 april mellan 09-12, kort paus efter ca 2 timmar.

Har du TERMINSKORT deltar du utan kostnad.

MÅNADSKORT 180:-

Övriga: 350:-

Leds av Agnetha Lindgren. 

Anmälan till loveyogaumea@gmail.com

View Event →
Spaciousness - Robin Tåg
Mar
1
5:30 PM17:30

Spaciousness - Robin Tåg

Spaciousness
Torsdag 1/3 kl. 17.30-20.00

Hur kan vi komma närmare en kroppslig upplevelse av inre frihet, och hur påverkar vår kroppssyn och vårt förhållningssätt till våra tankar upplevelsen av rymd i vardagen?

Under denna Workshop tar vi en närmare titt på hur kroppen utifrån ett biomekaniskt perspektiv absorberar belastning och hur den samtidigt kan behålla strukturell rymd och rörelsefrihet. Vi diskuterar olika synsätt på medvetenhet, och hur tanken om kroppen som enbart fysisk materia kan begränsa vår sinnliga upplevelse och fysiska rörelseförmåga. Genom en förkroppsligande praktik stärker vi relationen till sinnliga kvalitéer av inre rymd, och utforskar sambandet mellan total stillhet, andningsfrihet, fysisk expansion och organisk rörelse. 

Om Robin
Robin är leg. fysioterapeut, cert. Viryayogalärare (ERYT) och cert. FRC™ Mobility Specialist. Som terapeut använder Robin främst aktiv rörelse som redskap i rehabiliterande och skadeförebyggande syfte, med fokus på ledhälsa, funktionell rörlighet och styrka. Robin är en av huvudlärarna och delägarna på Nordiska yogainstitutet där han undervisar i asana, biomekanik och anatomi. Han bor numera i Barcelona, men reser regelbundet till Norden för att undervisa och utbilda yogalärare. För mer info om Robins arbete och yogaupplevelser, besök www.robintag.com. 

PRIS: 450 kronor per klass 800 om du går på båda.

 

View Event →
The Language of the Earth
Feb
28
6:00 PM18:00

The Language of the Earth

Robin Tåg kommer tillbaks till oss på Love Yoga Umeå och delar med sig av två härliga workshops. Boka din plats redan idag. 

The Language of the Earth
Onsdag 28/2 kl. 18-20.30

Under denna workshop utforskar vi sambandet mellan vår kropp och marken under oss. Vi ser närmare på hur vi från ett biomekaniskt perspektiv påverkas av tyngdkraften och jordens motkraft (Ground Reaktion Force) och hur vi kan förkroppsliga och använda oss av dem i rörelse och stillhet i vår praktik. Vi utforskar hur jorden kan användas som meditationsobjekt tillsammans med begreppet ”the Groundless Ground”, och effekten att röra oss i konstant relation till marken. Kom med och upplev din individuella grundning på mattan genom subtil pulsering, dynamiska ”bounce”, kontroll och momentum. 

Om Robin
Robin är leg. fysioterapeut, cert. Viryayogalärare (ERYT) och cert. FRC™ Mobility Specialist. Som terapeut använder Robin främst aktiv rörelse som redskap i rehabiliterande och skadeförebyggande syfte, med fokus på ledhälsa, funktionell rörlighet och styrka. Robin är en av huvudlärarna och delägarna på Nordiska yogainstitutet där han undervisar i asana, biomekanik och anatomi. Han bor numera i Barcelona, men reser regelbundet till Norden för att undervisa och utbilda yogalärare. För mer info om Robins arbete och yogaupplevelser, besök www.robintag.com. 

PRIS: 450 kronor per klass 800 om du går på båda.

View Event →
new to LOVE yoga
Feb
25
9:30 AM09:30

new to LOVE yoga

Under några timmar bjuder jag in dig till Love Yoga Luleå. Du kommer under dessa timmar att lära dig grundläggande kunskaper inom yogapraktik, filosofi och dess historia.

Genom yoga lär du dig lyssna på vad kroppen bär på för information, vad den vill säga dig och på så vis kan du skapa en större närvaro få mer ork och en starkare och smidigare kropp. På den här kursen är alla välkomna - nyfikna, stela, skeptiska och skraja.

Vi kommer tillsammans att gå igenom följande:

PRANAYAMA
Olika andningsövningar som på olika sätt reglererar hur
P R A N A, livsenergin flödar i din kropp.

ASANA
De vanligaste yogapositionerna, asanas som du kan träffa på under dina yogaklasser. Hur gör du dem och varför?

HISTORIA & FILOSOFI
Vad är egentligen yoga och vart kommer tradtionen ifrån?

09:30-11
INTRO Yoga-praktik och teori blandat i en underbar mix.

11-11:45
PAUSE en välbehövlig stund med fika och snack.

11:45-13:15
YIN & YANG praktik.

Du bokar din plats via mail: loveyogalulea@gmail.com
Investering: 500:- som betalas vid bokning.
Avbokning sker endast mot läkarinyg.

Varmt välkommen till en mysig och personlig yogastudio med begränsade platser.

Love & Light
Petra
Utbildad Yinyoga och embodied flow lärare.
Ägare av Love Yoga Luleå

View Event →
Mysteriet med framåtfällningar
Feb
23
5:30 PM17:30

Mysteriet med framåtfällningar

Framåtfällningar - Antingen hatar eller älskar du dem. Antingen har vi lätt eller svårt för dem och i yogan gör vi traditionellt väldigt många framåtfällningar. Men varför och hur gör vi dem egentligen?

I denna AfterWork - WorkShop (AW WS) lär du dig att kontrollera din rörlighet i framåtfällningar, om du är den överrörliga typen, och hur du kan jobba för att öka din rörlighet men också öka styrka i baksidan av benen. Något som är väldigt gynnsamt i skadeförebyggande och rehabiliterande syfte, framförallt vid knäproblem eller förslitningsskador som hamstringsrupturer (Vanlig Yogaskada).

Denna 2h WS passar både dig som har lätt och svårt för framåtfällningar eller dig som vill lära dig nya sätt att jobba med styrka och mobilitet i baksida lår/hamstrings. Vi jobbar oss in i positionerna progressivt med fokus på din individuella kropps variationer. Alla kroppar är olika och alla kroppar passar inte in i en och samma form eller yogaposition. Hur kan du jobba på bästa sätt i framåtfällningar för att få ut så mycket som möjligt för din kropp. Efter denna WS får du med dig övningar du kan jobba med i din egna praktik, välja som alternativ under yogaklasser eller lägga in som extra komplement till din övriga träning.

Tid: 17.30-19.30
Pris: 350kr (150kr om du har terminskort på Love Yoga Umeå)
Lärare: Nanny-Maja Anderback, Kandidat i idrottsmedicin, arbetar för nordiska yogainstitutet och studerar fysioterapi.
Anmälan: loveyogaumea@gmail.com

View Event →
Vintervilan - Vattenelementet
Feb
18
9:00 AM09:00

Vintervilan - Vattenelementet

VINTERN är den årstid som är mest YIN i den kinesiska medicinen. För att harmoniera med vinterns rytm krävs att vi lever långsammare och vänder oss mer inåt. Under vintern ska vi samla kraft som vi sen kan använda när naturen vaknar igen, när våren kommer.
Under denna tre timmar långa klass guidas Du genom Yin och Restorative positioner, balanserande andningsövningar och djupavslappnande Yoga Nidra. Du kommer att guidas genom elementet VATTEN som är ett av den Kinesiska medicinens fem element. VATTEN elementet är sammankopplat med vitalitet, uthållighet och är även vår energireserv. Hur tar Du bäst hand om dina NJURAR? Och vad utmärker en VATTEN personlighet? Kanske känner du igen dig själv lr någon närstående. Den här klassen passar alla som vill stärka sin viljekraft och beslutsamhet, boosta sin livsenergi, få återhämtning och frigöra spänningar. Under våren kommer vi yoga igenom alla de fem elementen. Visst hänger Du med.

18 februari 9-12, kort paus efter ca 2 timmar
Har du terminskort deltar du utan kostnad.
Övriga: 350:

View Event →
Eyes of Light - The magic of chakras
Jan
27
10:00 AM10:00

Eyes of Light - The magic of chakras

𓁿 Välkommen till en fördjupning i din energikropp och ditt chakrasystem. Med mantra, meditation, pranayama och asana bjuds du in till att koppla upp dig till energikroppen.

𓁿 Maria guidar dig genom ett restorativt flöde där du får utforska och uppleva den subtila kroppen och dina chakran. 
Under klassen utforskar vi balansen mellan det yttre och det inre. Mellan nätverket av energi i och runt oss - det som harmoniserar och vibrerar med resten av världen. 
Du tas på en resa genom ljuskroppen, som är ditt subtila energisystem och består av dina energicenter/chakran och energifältet som går genom och runt hela din fysiska kropp.  
Hjulen av energi relaterar till livsfrågor och hittas i olika delar av och ovanför din kropp.

𓁿 Den här vintermorgonen får du i lugn och ro landa i kroppen och skapa plats för balans i dina chakran. 
Det är i vilan som du kan plugga in till din källa av energi, och därifrån utforska energiflödet i din kropp.

𓁿 Under klassen får du också räkna ut ditt chakra, och chakrat där du är nu i livet - utifrån tantrisk numerologi.

"Everything is energy, and that is all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you can not help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. It is physics." - Albert Einstein

27 januari 10.00-12.00 350 kronor. 
20% rabatt för dig med terminskort.

Klassen leds av Maria Östlund.

Anmälan till loveyogaumea@gmail.com

View Event →
NEW to (Love) YOGA
Jan
13
1:00 PM13:00

NEW to (Love) YOGA

Under en lördagseftermiddag i Januari guidar Maria Östlund dig som är nyfiken på yoga genom teori, praktik, yogafilosofi och andning.

Yogans väg och vad den erbjuder är rik, men kan många gånger upplevas som krånglig. Därför introducerar Maria dig till några enkla yogaflöden och tekniker. Under en fika berättar hon också om yogans filosofi.  

Den här workshopen är för dig som är nybörjare eller har yogat lite tidigare men vill borsta upp kunskaperna. 
Under eftermiddagen går vi igenom teknik, teori, filosofi och andning. Allt för att ta dig lite närmare vad yoga är och hur du möter dig själv.

Den här workshopen är också en Introdukion till att fortsätta yoga hos oss och låta yogapraktiken bli en del i ditt liv. Med yoga lär du dig lyssna på dig själv och bjuds in till att få vara dig själv en stund. 

Kostnad: 1500 kronor - ett tiokort på Love Yoga ingår i priset, för att du ska kunna praktisera det du lärt dig. 

Maria Östlund är utbildad Viryayogalärare, Embodied Yin, Embodied Mama, Authenic Flow. Hennes passion är att dela med sig av sina kunskaper och få andra människor att må bra.
 

View Event →
Flöda in i 2018
Dec
31
10:00 AM10:00

Flöda in i 2018

På nyårsafton är du välkommen till Love Yoga, där Maria Östlund guidar dig i ett lugnt yogaflöde. Genom lagren i din intelligenta kropp och genom att lyssna in till flödet inom oss har vi alla möjligheten att vi släppa taget. Att läka. Att skapa plats för det som vill växa inom dig. Under klassen använder vi oss av asana, formationer och flöden som ställen för reflektion och release.

I början av klassen får du lära dig sätta en egen Sankalpa, i form av en intention som kan vägleda dig genom 2018. 
Sankalpa är ett kraftfullt verktyg som kan ta dig närmare det du vill, önskar och längtar efter.
Kanske har du något speciellt du vill manifestera?

Vi gör också en ritual i form av en Puja och du får i slutet av klassen dra ett tarotkort för din intention. 

Ta med en anteckningsbok. Ta gärna med dig ett smycke, sten eller bild, något som du håller kärt till vår Puja. 

"There will never be a storm that can wash the path from my feet, The direction from my heart, The light from my eyes, Or the purpose from this life.
I know that I am untouchable to the forces as long as I have a direction, an aim, a goal: To serve, to love, and to give. Strength lies in the magnification of the secret qualities of my own personality, my own character and though I am only a messenger, I am me."
-Swami satyananda saraswati

Långklassen kostar 350 kronor. 
Har du terminskort så kostar den 250 kronor. 
Max 16 personer. Anmäl dig till loveyogaumea@gmail.com

 

Foto: från instagram - okänd artist

View Event →