Kurser på Love Yoga i Umeå

And suddenly you know.... It´s time to start something new and trust the magical of beginnings.

 

HERRYOGA

 
20614740_10154996939158892_1769493660_n.jpg

Den här kursen riktar sig till alla män oavsett ålder och tidigare erfarenhet av yoga. Yoga gör dig stark och smidig samtidigt som du får träna på avlspanning och kroppskännedom. På herryogan skapar vi tillsammans en tillåtande och trygg atmosvär! Kursen leds av Jakob Lidström, yogalärare inom Iyengar yoga samt leg. fysioterapeut.

Tid torsdagar 18.45-20.00. 14 tillfällen. Start 24/1.

Pris 1800kr


RÖTTER

IMG_2942.JPG

Rötter är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i yoga. Enklare yogapositioner och flöden varvas med yogafilosofi och teori. Genom yoga lär du dig lyssna på vad kroppen bär på för information, vad den vill säga dig och på så vis kan du skapa en större närvaro få mer ork och en starkare och smidigare kropp. På den här kursen är alla välkomna - nyfikna, stela, skeptiska och skraja. Den här kursen görs i en liten grupp.

“The world is full of magic things, patiently waiting for our senses to grow sharper” -William Beats Yeats                                                            

Under kursen går vi igenom yogans filosofi , yogapositioner, andning och meditation.

  • 950 kronor. 5 gånger.

  • Lärare: Maria Östlund

  • Tid 17.15-18.30 start 14/1

  • Anmäl dig till loveyogaumea@gmail.com.

 

GRAVIDYOGA

_MG_4941.jpg

- Positiv Förlossning

Välkommen att ära din gravida kropp med yoga. Här får du landa i återhämtande former inspirerade av Yinyoga och Restorativeyoga. Du får mentala verktyg att använda både under graviditeten och förlossningen. Även användbara tanke- och andningsövningar. Alla graviditeter och förlossningar är olika och den här kursen fokuserar på att hjälpa DIG att hitta DIN unika förmåga. Men också hur DU kan använda tankens kraft som positiv energi och hjälp. Vid ett kurstillfälle pratar vi om förlossningen.

Kursen leds av barnmorskan och yogaläraren Cia Sandström som också arbetar på förlossningen, Umeå.

Du kan välja att boka paketpris med yoga och profylaxkurs (profylaxkursen är både för dig och din partner, valfritt datum). 2000 kronor (ord. 2400 kr).

Du kan läsa mer om profylaxkursen här.

Eller enbart yoga för 1200 kr för 6 tillfällen.

Tid: Söndagar 16 - 17.15

 

         REHAB  - Din fungerande rygg

ok 0300.jpg

Denna kurs i Virya Rehabyoga har extra fokus på höftproblematik och ländryggsproblem/smärta/svaghet men vi behandlar hela kroppen i en lugn yogaform där vi jobbar med att stärka den djupa stabiliserande muskulaturen. Passar även dig som i allmänhet önskar att bibehålla eller få större rörlighet, styrka och balans. Alla positioner kan anpassas med vägg och stol som hjälpmedel. Ingen yogaerfarenhet behövs men passar även dig som yogat mycket och vill lära dig mer om din kropp. Under kursens gång kommer vi bland annat gå igenom olika tekniker för att stärka den djupa muskulaturen kring dina höfter, kunskap för att lära sig ett gynnsamt muskulärt aktiveringsmönster och även hur du kan jobba förebyggande med styrka för höft och ländrygg vidare i din träning och i dina yogapositioner. Samt skapa styrka och mobilitet i ditt höftparti och stärka bål- och ryggmuskulatur. Detta är en sluten kurs och kommer att anpassas efter deltagarna.

Vi jobbar med utgångspunkt i att kroppen är föränderlig och blir bra på det vi gör mycket av. Välkommen på en stabiliserande, stärkande och utforskande resa igenom din egen kropp. Denna kurs passar dig som: har ett stillasittande jobb/liv, vill stärka upp och öka din rörlighet i bröstrygg/bäcken/rygg, lider av ländryggsproblematik, ländryggssmärta, ofta få ryggskott eller har/haft diskbråck (dock inga diskbråck i akutfas, 0-60 dagar). Lämpar sig även bra för seniorer som vill jobba på att underhålla balans, styrka och rörlighet. Efter kursen får du med dig en liten övningsbank på övningar du kan fortsätta göra hemma/på kontoret/jobbet eller i samband med din övriga träning. Kommentarer från tidigare elever:

"Jag gjorde kursen rehabyoga med Nanny Maja och kan varmt rekommendera den till alla som lider av någon typ av ryggproblematik. Med en god del kunskap om fysioterapi, anatomi och yoga anpassade hon övningar för individen och gruppen. 5 års ryggvärk var i slutet av kursen ett minne blott och jag fick alla möjligheter att fortsätta övningarna hemma då hon gav oss skriftliga hand-outs som kommer fram varje gång min gamla skada gör sig påmind. Vänligen David (Leg. läkare, lider av spondelolys sedan 2012)"

Lärare: Nanny-Maja Anderback. Kandidatexamen i idrottsmedicin, fysioterapeutstuderande och 500h RYT Yogalärare inom Virya Yoga.

Pris: 1100 kr för 5 tillfällen. Om du redan har kort på Love Yoga Umeå kostar den 980kr/5ggr. Missade tillfällen tas igen på nästkommande Virya Rehabyogakurs.

Antal platser: 18 st

Start: Måndag 14/1 19.00 - 20.30

Slut: Måndag 11/2 Anmälan och betalning till: nannymajaanderback@gmail.com

 


 

49855643_336206593880858_7018973273249546240_n.png

Den här kursen är för dig som vill lära dig att meditera, balansera ditt emotionella liv och utveckla genuin lycka.

Cultivating Emotional Balance (CEB) är ett utbildningsprogram designat för att använda våra subjektiva upplevelser och känslor som verktyg för att utveckla genuin lycka. Kursen syftar också till att främja ett hälsosamt förhållningssätt till vår planet samt till andra människor och djur.

Genom att integrera kunskap från modern psykologi, känsloforskning och buddhistisk praktik ger den här kursen dig en plattform för transformation.

Programmet utvecklades av dr. Alan Wallace och dr. Paul Ekman på önskemål av H.H. Dalai Lama. Vårens kurs kommer att hållas i formen av veckovisa träffar, 6 träffar där vi ses 2.5 timmar per gång samt en avslutade halv helgdag med fokus på meditation. Vid träffarna kommer vi att titta närmare på ilska, sorg, rädsla (inklusive stress och oro) och glädje. Vi kommer att använda praktiska verktyg, meditation och gruppdiskussioner för att lära oss mer om våra känslor och för att se om nya insikter kan hjälpa oss att skapa mer valfrihet i vårt sätt att agera. De meditationstekniker som vi kommer att använda oss av syftar till att skapa bl.a. avkoppling, fokus, medkänsla, kärlek och empatisk glädje. Mellan träffarna kommer deltagarna att få små uppgifter att arbeta med hemma och få stöd i att utveckla en vana av att meditera.

Om kursens ledare
Isabelle Hörnfeldt utbildade sig till CEB-lärare i Schweiz sommaren 2018 med dr. Alan Wallace och dr. Eve Ekman. Hon har yogat och mediterat i över 10 år och har undervisat yoga sedan år 2015.

Deltagare
8-12 personer

Din investering
2,5 timmar i veckan i 3 veckor, sedan en veckas paus och därefter igen 2,5 timmar i veckan i 3 veckor (totalt 6 tillfällen a 2,5 timmar) samt en halvdag en söndag under våren.

2 400 kr (för sjukskrivna, studenter och pensionärer kostar kursen 2100 kronor)

Har du Love Truly kort så kostar kursen 2100 kronor. 

Boka här.

Inte terapi – ett utbildningsprogram
Den här kursen är inte designad för terapi, den är ett utbildningsprogram skapat för att ge verktyg som kan bidra till ökat välbefinnande och mer balans i livet. Inför kurser har lärare inom CEB som rutin att göra pre-screening av alla deltagare. Det innebär att du som är intresserad av att delta får svara på ett antal frågor när du anmäler ditt intresse för kursen. Det gör vi för att ingen i behov av professionell vård ska vända sig till kursen istället för att söka adekvat hjälp. Jag kommer inte att rekommendera någon att söka hjälp på annat håll men kan neka deltagande om jag inte tror att kursen är rätt för dig just nu. Exempel kan vara vid missbruk eller vid psykiatriska problem som djup depression, psykos eller oförmåga att arbeta i grupp.

 

Medvetna mammor

Denna cirkel är en mötesplats speciellt för dig som är mamma. Med metoder som Breathwork, Restorative Yoga, andningstekniker och ritualer för självkärlek skapar vi utrymme för vila, återhämtning och möjlighet för ny energi att väckas. Och detta i en miljö där du är bland likasinnade.

Att vara mamma är fantastiskt. Men det är tufft. Tröttsamt.  Det sliter på oss samtidigt som det lyfter oss. Vi vet att livet med barn inte alltid är en dans på rosor. Det kommer perioder med extrem belastning i form av sömnlösa nätter, segdragna vab-svängar och gungningar i förhållandet, med ökad oro, tappad tillit och sviktande självkänsla som följd.

Hit kommer du du för att möta dig själv och andra mammor som precis som du behöver ge sig själv lite tid. En plats att landa på. Ett utrymme för att andas. Att vila. Att ta hand om din trötta kropp och sinne. Att bara vara helt kravlöst, om det är det du önskar. Vi kommer ta hand om dig från början till slut.

Maria Östlund har själv tre barn och fick en utmattningsdepression efter sitt tredje barn. Agnetha har 5 barn och liknande historia. Vi har hittat tillbaks till oss själv, den hårda vägen. Med hjälp av yogans tekniker och tid. Genom att bli mer självmedvetna, om hjulspår vi kört fast i, om tankemönster och ärvda beteenden som vi inte mår bra av. Vi vet att man kan lära sig att bli sin bästa vän, att lära sig att förälska sig i sig själv igen. Det är möjligt att stärka sig och utforma sin roll som mamma men också som kvinna. Det är viktigt att reflektera över vilken slags inspiration man vill vara för sina barn. Och sist men inte minst. Att kunna förlåta sig själv, att inse att man trots allt gör så gott man kan.

Vi kommer att träffas under fem måndagar. Du kommer även få med dig praktiska övningar att göra hemma.

Vi startar måndag den 25 Mars (uppehåll över påsk.)

5 gånger 1250 kronor.