Kurser på Love Yoga i Umeå

And suddenly you know.... It´s time to start something new and trust the magical of beginnings.

 
 

DJUPET 2.0 - Intentionens kraft

 Välkommen hem till dig själv.

Välkommen hem till dig själv.

Under den här kursen jobbar vi med hur och varför vi sätter intentioner. Du får lära dig hur du kan använda dig av intentioner och hur du gör dem till en del av ditt liv. 

Men varför är det så viktigt?  

En intention som du integrerar i dina dagliga rutiner/ritualer hjälper dig att bibehålla riktningen för din djupaste längtan få bli påmind om sig själv. 
Intentioner lämnar utrymme för mål och gärningar att få bli inspirerade av en djupare mening istället för att bara vara begränsade till våra tankar.  

När vi sätter en intention så slår vi an en riktning som går i linje med vårt hjärtas önskning, på så sätt skapar vi en länk mellan oss själva och vårt öde. Men att stå i sin egen kraft och linjering kan många gånger vara svårt när vi hela tiden utsätts för ouppnåeliga förväntningar från andra, tankar om hur vi ska vara och vad vi ska göra, och till råga på det - vad andra tycker om oss. Här blir du stärkt och inspirerad att hålla dina intentioner med en integritet vilket leder till en stor dos kärlek och tilltro till dig själv. 

Vad får du lära dig under kursen? 

- Tydliga verktyg och övningar för att sätta intentioner/sankalpa, som du kan använda i vardagen och på yogamattan. 

- Följa upp och använda dig av dina intentioner. 

- Hur tarot och orakelkort kan guida dig.

En fin idé är att skaffa en speciell skrivbok till denna kurs. Har du egna kort får du gärna ta med dem under tillfällena. 

Den här workshopen är för dig som har en längtan efter en djupare kontakt med dig själv. Vi skriver, mediterar, lägger kort och delar med oss.
Vi möts tre gånger under hösten/vintern, och under de sex veckor som kursen pågår så får du tillgång till självstudier via en Facebookgrupp. 

Kursen kostar 600 kronor, har du terminskort så kostar kursen 350 kronor. Max 15 deltagare. 

Maria Östlund är utbildad i Viryayoga, Hathayoga, Embodied Flow, Embodied Yin, Restorativeyoga. Samt i beröringens kraft och Reiki.
Hon studerar just nu till Holistisk Hälsocoach vid Institute of Integrative Nutrition.

”Min intention med kursen är att du ska hitta din riktning från djupet av ditt hjärta, inspireras och finna mod att stå i din egen kraft.”

Datum vi träffas är  1 Oktober, 22 Oktober  och 5  November.

Anmälan: loveyogaumea@gmail.com


RÖTTER

IMG_2942.JPG

Rötter är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i yoga. Enklare yogapositioner och flöden varvas med yogafilosofi och teori.Genom yoga lär du dig lyssna på vad kroppen bär på för information, vad den vill säga dig och på så vis kan du skapa en större närvaro få mer ork och en starkare och smidigare kropp. På den här kursen är alla välkomna - nyfikna, stela, skeptiska och skraja.

“The world is full of magic things, patiently waiting for our senses to grow sharper” -William Beats Yeats                                                            

Under kursen går vi igenom:

  • Filosofi , Asana , Mobilitet , Andning , Teknik & Meditation

  • 950 kronor. (Är du student, terminselev, sjukskriven eller pensionär kostar kursen 800 kronor.) 5 gånger. Ett kurskompendium ingår. Ny kursstart i September.

  • Lärare: Maria Östlund

  • Tid 18.30-19.45 start 22 Oktober

  • Anmäl dig till loveyogaumea@gmail.com.

 

GRAVIDYOGA

_MG_4941.jpg

- Positiv Förlossning

Välkommen att ära din gravida kropp med yoga. Här får du landa i återhämtande former inspirerade av Yinyoga och Restorativeyoga. Du får mentala verktyg att använda både under graviditeten och förlossningen. Även användbara tanke- och andningsövningar. Alla graviditeter och förlossningar är olika och under den här kursen fokuserar VI att hjälpa DIG att hitta DIN unika förmåga. Men också hur DU kan använda tankens kraft som positiv energi och hjälp. Vid ett kurstillfälle pratar vi förlossning under ledning av barnmorskan Cia. 

Kursen leds av den erfarna yogaläraren Maria Östlund och barnmorskan och yogaläraren Cia Sandström som tillsammmans också driver projektet positiv förlossning. 

Du kan välja att boka paketpris med yoga och profylaxkurs (profylaxkursen är både för dig och din partner). 2000 kronor (ord. 2400kr). 

Eller enbart yoga för 1200kr för 6 tillfällen.

Tid: Söndagar med start 23 September 16-17.15. 6 tillfällen.

 

         REHAB  - Din fungerande rygg

ok 0300.jpg

Denna kurs i Virya Rehabyoga har extra fokus höftproblematik och ländryggsproblem/smärta/svaghet men vi behandlar hela kroppen i en lugn yogaform där vi jobbar med att stärka den djupa stabiliserande muskulaturen. Passar även dig som i allmänhet önskar att bibehålla eller få större rörlighet, styrka och balans. Alla positioner kan anpassas med vägg och stol som hjälpmedel. Ingen yogaerfarenhet behövs men passar även dig som yogat mycket och vill lära dig mer om din kropp. Lämpar sig även bra för seniorer som vill jobba på att underhålla balans, styrka och rörlighet.

Under kursens gång kommer vi bland annat gå igenom olika tekniker för att stärka den djupa muskulaturen kring dina höfter, kunskap för att lära sig ett korrekt muskulärt aktiveringsmönster och även hur du ska skydda höft och ländrygg vidare i din träning och dina yogapositioner. Samt skapa styrka och mobilitet i ditt höftparti och stärka bål- och ryggmuskulaturen. Detta är en sluten kurs och kommer att anpassas efter deltagarna. 

 

 

Lärare: Nanny-Maja Anderback
Pris: 1200 kr för 6 tillfällen
Antal platser: 18 st
Start: Måndag 3/9 19.00 - 20.30
Slut: Måndag 8/10
Anmälan och betalning till: nannymajaanderback@gmail.com

 


MAMMA& BABY 

Kvinnokroppen genomgår stora förändringar under en graviditet. Magmusklerna flyttar på sig för att ge plats åt den växande bebisen medan bäckenbottenmuskulaturen får bära en allt större tyngd och påfrestning under graviditet och förlossning. Tyngdpunkten förändras och hormonerna påverkar kroppens strukturer och stabilitet. Denna kurs syftar till att ge dig kunskap och förståelse för vad som hänt i kroppen under graviditeten samt vad du bör tänka på och vara lyhörd för när du vill tillbaka till ett aktivt liv. Vi möter dig där du är just nu för att på ett tryggt och motiverande sätt guida dig vidare med vår kompetens, erfarenhet och kunskap om kroppen. Vikt läggs vid att stärka kroppen inifrån och ut och övningarna inspireras av yoga, pilates och fysioterapi.

Förutom att stärka upp bäckenbotten och inre stabiliserande muskulatur runt mage och rygg riktas också fokus på axlar och bröstrygg, områden som ofta blir stela och överbelastade av mycket bärande och ammande/matande. Stabiliseringsträning och avspänning varvas med styrka och pulshöjare. På ett roligt och motiverande sätt hjälper vi dig att hitta en aktiv livsstil anpassade efter dina nya förutsättningar.

Med denna kurs vill vi åter flytta fokus till DIG som mamma. Oavsett om du är relativt nyförlöst eller om det gått en tid sedan barnafödande så är du välkommen att delta. Om du väljer att ta med dig barnet eller inte är helt upp till dig. Båda formerna har sina fördelar. Tänk efter vad som skulle kännas bäst för dig- för att du ska kunna slappna av och må bra. Det finns tillgång till fåtölj, filtar och bolster för att amma/mata eller låta de små vila. Vi ser gärna att du har vart på efterkontroll på mödravårdscentralen innan du kommer till oss för att du bäst ska kunna tillgodogöra dig kursen. 

Pris: 750 kronor för 4 gånger.

Start: