Klasser

Vi erbjuder klasser för alla nivåer. Oavsett erfarenhet så kan du hitta något som passar dig.

 
 

SLOW FLOW

Mindre här och där - mer här och nu. På Slow klassen får du utforska kroppens rörelser och mobilitet i ett mjukt dynamiskt flöde. Andetaget är det centrala, det som styr och formar våra rörelser, inifrån och ut - utifrån och in.

Vi skapar en medvetenhet och en kommunikation i och mellan våra olika kroppssystem. Vi yogar med stöd av block, bolster och band. Alla kan oavsett yogaerfarenhet med fördel plugga in sig på denna klass och ladda batterierna.

YIN

I yin-yoga fokuserar vi på kroppens bindväv (fascia), skelett, leder, ligament och de inre organen.  Medveten närvaro är i fokus på denna klass.  Yinyoga handlar om att öka insikten om den enorma intelligens som kroppen faktiskt inhyser.

Genom att släppa taget och öva på acceptans, tålamod och ödmjukhet skapas utrymme för självläkning på alla plan - fysiskt, själsligt och spirituellt. 

L1003727.JPG

I dagens samhälle där vi stressar runt och sällan låter vår kropp få möjlighet till återhämtning är yinyoga den perfekta yogaklassen.

Om du tränar väldigt hårt och intensivt är yinyoga ett mycket bra komplement då du ger musklerna en fantastisk chans att återhämta sig och du kommer åt att arbeta med din bindväv som omhuldar dina muskler.

En klass som passar alla nivåer.

 

EAS_DSC0359.jpg

DEEP REST & REIKI

Love Yogas alldeles egna restorative yoga handlar om att hitta in i en djup avslappning. Ett space där du får chans att hitta hem, återställa och återhämta dig. Vi yogar i ett stilla flöde och stöttar upp varje position med  klossar, bolster, bollar och band. Varje klass består av ett fåtal positioner där vi stannar upp till tio minuter. Under klassen ger Maria dig Reiki, en japansk healingmetod som lugnar nervsystemet.

Klassen skapar en känsla av release, avslappning för olika delar av kroppen och sinnet och du får chans att gå ner i varv på djupet, till kärnan. I kärnan kan du ladda din egen källa av energi och på så sätt komma mer online i dina system. 

 

VINYASA BASIC

Under den här klassen får du lära dig teknik och grunder för den dynamiska yogan. 

Vi jobbar med kortare vinyasaflöden där du ges tid att känna in kroppen och följa ditt andetag.

Klassen passar både nybörjare och egentligen alla som vill gå tillbaks och putsa upp grunderna. Att gå "back till basics" är alltid bra oavsett hur länge man yogat. 

Klasserna har alltid ett filosofiskt tema. 

VINYASA FLOW

Under den här klassen du bjuds in till att möta dig själv både fysiskt och mentalt. 

Vi jobbar utifrån frågeställningen: hur kan vi bibehålla vår närvaro och medvetenhet i rörelse?  Du utgår alltid utifrån din egen kropp, din egen känsla och din egen förmåga. Inifrån och ut, utifrån och in. Det är bra om du har testat Hatha Basic flow innan du går på den här klassen, speciellt om du är nybörjare.

Flow klasserna är inspirerade av bland annat Embodied Flow™, Viryayoga, Yoga Works. 

 

 

KUNDALINIYOGA

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform där den mentala och andliga delen av yoga ges större utrymme. En yogaklass består av genuint sammansatta yogaövningar som integreras med kraftfulla andningstekniker och avslutas med en kortare meditation.

Kundaliniyoga är en yogaform som ger snabb effekt. Vitaliteten ökar och sinnet tränas att bli starkt och flexibelt för att klara utmaningar i form av stress och förändringar. Kundaliniyogan påverkar dig fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt.

PEACE IN MIND

Peace in mind är en lunchklass designad för att skapa lugn och harmoni, innehållet kan variera med syftet är alltid detsamma. Metoder vi arbetar med kan t.ex vara pranayam (andningsövningar), vägledd meditation eller djupavslappning (yoga nidra) och enkla yogaövningar. Du behöver ingen erfarenhet och behöver inte ens vara ombytt. Klassen passar främst dig som behöver mer sinnesfrid och inre lugn

"På tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort, i detta ögonblick uppenbaras varandet"  Vigyana Bhairava Tantra

 

VINYASA ALIGNMENT

Det här är en både fysisk och teknisk klass där du dels får utforska linjering i dina yogapositioner men också hur du länkar samman positionerna i ett dynamiskt flöde. I den här klassen arbetar vi med ett antal kortare sekvenser. Först går vi igenom positionerna i ett lägre tempo med lite mer tekniska instruktioner och justeringar. Sekvensen upprepas sedan och de olika asanas sätts ihop till ett dynamiskt flöde. Varje klass avslutas med en kort avslappning.

Klasserna är baserade i Iyengar-metoden. Lärare: Jacob Lidström

 

PEAK POSE FLOW 

En rolig, stärkande och utmanande klass där vi jobbar med dynamisk yoga. Vi jobbar både stabiliserande och stärkande på ett medvetet kontrollerat sätt. VI bygger upp klassen mot en peak pose, en position med hjälp av förberedande och stärkande positioner. Det handlare om att förstå positionen än att kunna göra den perfekt. 

Här bygger du styrka samtidigt som du jobbar med rörlighet. Passar både nybörjare och vana yogis.Denna klass är ett perfekt komplement till både övrig träning och yoga samt en rolig lunchträning.

L1003789.JPG

Följ oss på instagram @loveyogaumea