Klasser

Vi erbjuder klasser för alla nivåer. Oavsett erfarenhet så kan du hitta något som passar dig.

 
 

PAUSEN / SLOW 

Mindre här och där - mer här och nu. På Slow klassen får du utforska kroppens rörelser och mobilitet i ett mjukt dynamiskt flöde. Andetaget är det centrala, det som styr och formar våra rörelser, inifrån och ut - utifrån och in.

Vi skapar en medvetenhet och en kommunikation i och mellan våra olika kroppssystem. Vi yogar med stöd av block, bolster och band. Alla kan oavsett yogaerfarenhet med fördel plugga in sig på denna klass och ladda batterierna.

En perfekt break i arbetsdagen!

 

 

YIN

I yin-yoga fokuserar vi på kroppens bindväv (fascia), skelett, leder, ligament och de inre organen.  Medveten närvaro är i fokus på denna klass.  Yinyoga handlar om att öka insikten om den enorma intelligens som kroppen faktiskt inhyser.

Genom att släppa taget och öva på acceptans, tålamod och ödmjukhet skapas utrymme för självläkning på alla plan - fysiskt, själsligt och spirituellt. 

I dagens samhälle där vi stressar runt och sällan låter vår kropp få möjlighet till återhämtning är yinyoga den perfekta yogaklassen.

Om du tränar väldigt hårt och intensivt är yinyoga ett mycket bra komplement då du ger musklerna en fantastisk chans att återhämta sig och du kommer åt att arbeta med din bindväv som omhuldar dina muskler.

En klass som passar alla nivåer.

 

ok_0260.jpg

STILLHETEN

Love Yogas alldeles egna restorative yoga handlar om att hitta in i en djup avslappning. Ett space där du får chans att hitta hem, återställa och återhämta dig. Utifrån din egen källa av energi.

Vi yogar i ett stilla flöde och stöttar upp varje position med  klossar, bolster, bollar och band. Varje klass består av ett fåtal positioner där vi stannar upp till tio minuter.

Detta för att skapa en känsla av release, avslappning för olika delar av kroppen och sinnet och få chans att gå ner på djupet, till kärnan. 

 

YIN & YANG

Motsatserna som hela tiden finns runt om oss som mörker och ljus, vinter och sommar, vila och aktivitet. 

I den  klassen startar vi med att  utforska yinyogan, som har sin grund i den kinesiska medicinen. Positionerna byggs upp längs de viktiga meridianerna och på så sätt kommer vi åt våra inre organ. Vi skapar ett samspel mellan våra olika kroppsdelar och våra olika lager i kroppen. Underliggande känslor och stagnationer i kroppen löses upp med hjälp av vårt andetag. I yinyoga arbetar vi med bindväv, ligament och leder men också med avslappning och återhämtning.

Efter stillhet och fokus på vårt andetag flödar vi vidare till ett mjukt och dynamiskt flöde. Hela tiden i medvetna rörelser som skapas och leds av vårt andetag och sprids ut i vår kropp. 

FLÖDET

Medveten hatha vinyasayoga. 

Under den här klassen du bjuds in till att möta dig själv både fysiskt och mentalt. 

Vi jobbar utifrån frågeställningen: hur kan vi bibehålla vår närvaro och medvetenhet i rörelse?  

Du utgår alltid utifrån din egen kropp, din egen känsla och din egen förmåga. Inifrån och ut, utifrån och in.

I  flödet kommer du att erbjudas möjlighet till pranayama och mantra.

 Find your flow klasserna är inspirerade av Embodied Flow™, Virya, Yoga Works. 

 

 
L1001491.jpg

SÖMNEN

Återhämta dig på lunchtid med en yogisk tupplur. Yoga nidra är en systematisk metod som medför total avslappning - fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Klassen inleds med några enkla uppmjukningsövningar. 

Yoga nidra, som utförs liggande i shavasana alldeles stilla, betyder sömn med ett visst mått av vakenhet. Du guidas in i ett sinnesläge mitt mellan vakenhet och dröm vilket medför djup återhämtning. 

"På tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort, i detta ögonblick uppenbaras varandet"  Vigyana Bhairava Tantra

 

PULSEN

Love Yogas absolut mest svettigaste klass. Här utmanar du din kropp och höjer pulsen.

Yogaklassen är labbtestad och utvecklad med syfte att höja pulsen och förbättra din kondition. En förbättring av din kondition har bevisats vara hälsosamt för ditt hjärta, lungor, muskulatur och din hjärna.

Flera studier visar att ökad kondition också verkar ökar minne och koncentrationsförmåga.

En pulshöjande rolig klass där svettdropparna kommer samlas i pannan. Välkomna att svettas på mattan för främjad hälsa på många plan.

 

KRAFTEN 

En rolig, stärkande och utmanande klass där vi jobbar med dynamisk yoga på ett annorlunda sätt. Vi jobbar både stabiliserande och stärkande på ett medvetet kontrollerat sätt.

Här bygger du styrka samtidigt som du jobbar med rörlighet. Passar både nybörjare och vana yogis.

Denna klass är ett perfekt komplement till både övrig träning och yoga samt en rolig lunchträning.